Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Υγρό γυαλί tuttorial ..

Καλησπέρα γειτονάκια μου, τι μου κάνετε? Εγώ μια χαρούλα, παρέα με την μικρή μου Νίνα κάνουμε ετοιμασίες για την Κυριακή του Πάσχα. Αύριο το πρόγραμμα έχει τσουρέκια, είπα φέτος να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω για να μυρίσει και λίγο το σπίτι να έχει να θυμάται η μικρή μου όταν μεγαλώσει!!!Στα δικά μας λοιπόν
είχα υποσχεθεί να δείξω πως φτιάχνω τα σκουλαρίκια-δαχτυλίδια με υγρό γυαλί μέσα στο Σ/Κ αλλά λόγο σουρτουκέματος δεν μπόρεσα έτσι για να τηρήσω την υπόσχεσή μου έκατσα και έφτιαξα κάποια σήμερα και θα προσπαθήσω να σας το παρουσιάσω όσο μπορώ καλύτερα (αν και πάλι οι φωτογραφίες μου δεν βγήκαν καθαρές :( )

Βήμα 1ο Ξεκινάμε διαλέγοντας την εικόνα που θέλουμε και την κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εικόνες από περιοδικά, comics, αυτοκόλλητα και ότι άλλο βάλλει ο νους μας φαντασία να υπάρχει).


Βήμα 2ο Περνάμε την εικονίτσα μας με ένα πινελάκι  κόλλα τύπου ατλακολ, την μπροστινή μεριά για να μην ποτίσει το χαρτί από το υγρό γυαλί.



Βήμα 3ο  Κόβουμε το φύλλο μετάλλου λίγο μεγαλύτερο από την εικόνα μας(εδώ χρησιμοποίησα φύλλο αλουμινίου 2 mm που κόβεται εύκολα με ψαλίδι) και το λιμάρουμε στις άκρες με γυαλόχαρτο χοντρό για να μην είναι αιχμηρό. Κολλάμε την εικόνα στο μέταλλο με λίγη ατλακολ.


Βήμα 4ο  Αναμειγνύουμε το υγρό γυαλί (ίση ποσότητα από το κάθε μπουκαλάκι) πολύ καλά για 2 λεπτά σε πλαστικό λείο ποτηράκι με πλαστικό κουταλάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (εγώ εδώ χρησιμοποίησα φελιζολένιο δεν είχα πλαστικό).



Βήμα 5ο  Εφαρμόζουμε πάνω στην εικόνα μας μια μικρή ποσότητα και απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια. Η πυκνότητα του υγρού γυαλιού είναι όπως το μέλι αν βάλεις πολύ θα ξεχειλίσει και θα τρέχει.


Βήμα 6ο Επειδή στην επιφάνεια μπορεί να σχηματιστούν φουσκαλίτσες περνάμε με την φλόγα του αναπτύρα και αυτές εξαφανίζοντε!!!


Βήμα 7ο  Τα σκεπάζουμε για να τα προφυλάξουμε από σκόνη και αφήνουμε να στεγνώσουν για 12 ώρες τουλάχιστον .

Κουτσά στραβά κάτι βγήκε, νομίζω δηλαδή...Για τυχόν απορίες ρωτήστε με ελεύθερα! Καλό Πάσχα εύχομαι σε όλους σας, να περάσετε υπέροχα φιλάκια!!!

10 σχόλια:

Αναστασία είπε...

Αναρωτιόμουν συνέχεια πως γίνεται αυτή η τεχνική... Ευχαριστώ πολύ για το tutorial!

Virginia είπε...

Να είσαι καλά Αναστασία μου Καλό Πάσχα σου εύχομαι:)

SPYRIDOULA είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το tutorial!Θα δοκιμάσω να κάνω κάτι με αυτή την τεχνική που μας παρουσίασες τόσο όμορφα και αναλυτικά!

Virginia είπε...

Τι συχγρονισμός είναι αυτός Σπυριδούλα μου!!!΄Οτι χάζευα τα βραχιολάκια σου τώρα είναι πανέμορφα:)

alex είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!ΧΡΙΣΤΟς ΑΝΕΣΤΗΗΗ!

Virginia είπε...

Αληθώς Ανέστη misirlou μου!

Pepi είπε...

Καλώς σε βρήκα! Κατατοπιστικότατο το tutorial ! Μπράβο σου ! Χρόνια σου πολλά!

ο παρατηρητης είπε...

μπραβο σου γιατι πολυς κοσμος εχει απορια πως γινετε φιλια

Virginia είπε...

Καλώς ήρθες Pepi μου σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Παρατηρητή σ ευχαριστώ επίσης πολύ!! Ελπίζω όντως να σας βοήθησα Χρόνια πολλά και απο μένα φιλάκια!!

ο παρατηρητης είπε...

πεθαινω για το αβαταρ που εχεις ειναι μουρλια ναι βοηθησες και με οσα κανεις γενικα βοηθησες προσεξε το συνδεσμο σου γιατι αν γραφτεις μελος καπου δεν το βγαζει και μονο αν γραψεις σχολιο σε βρησκουν